Неприховані скрепи: У своєму великодньому посланні Онуфрій жодного разу не згадав Україну, українців, лікарів та військових

Єдине виключення становить розміщення назви очолюваної ним структури на початку звернення.

Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату присвятив вітальне слово з нагоди свята Воскресіння Христового богословським питанням і не став вживати слів "Україна", "українці", а також висловлювати слова підтримки на адресу медиків, котрі зараз протистоять пандемії коронавірусу, чи військовослужбовців, які боронять країну на фронті. З текстом пасхального послання предстоятеля можна ознайомитися на сайті Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП, передають Патріоти України.

Єдине виключення становить розміщення назви очолюваної ним структури на початку звернення:

" ...Поздоровляю всіх Вас: боголюбиві архіпастирі й пастирі, благочестиві іноки та інокині, дорогі брати й сестри, вірні чада нашої святої Української православної церкви".

Наприкінці ж він звертається до своїх адресантів вже просто як до "братів і сестер".

У коротшому за послання пасхальному привітанні теж фігурують "виключно брати і сестри".

Онуфрій нічого не каже про війну на Донбасі, захисників Україні та людей на окупованих територіях, а "черговою скорботою" називає не бойові дії, а "вірусну хворобу".

"Сьогодні нас спіткала чергова скорбота у вигляді вірусної хвороби. Не треба ані сумувати, ані впадати у розпач, треба мужньо все терпіти, тому що це є чергове випробування, через яке Господь хоче, щоб ми показали любов і до Нього, як до свого Творця, і до людей, які є нашими братами", - зазначив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...