"Нервові клітини відновлюються": Супрун у день виборів зробила важливу заяву

Глава МОЗ розвіяла ще один популярний міф.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун в день голосування на президентських виборах вирішила розповісти про відновлення нервових клітин. За її словами, популярний міф про те, що вони не відновлюються, насправді не відповідає дійсності. "Нейрони гинуть і народжуються все наше життя, хоча і з різною інтенсивністю. У людей процес утворення нових нейронів найінтенсивніший в дитинстві. При цьому нейрони гинуть перш за все не через стрес, а через неправильне харчування, алкоголю, вихлопних газів, нестачі руху і навіть навчання і спілкування", - написала Супрун в своєму Фейсбуці, передають Патріоти України.

Також вона зазначила, що мозок постійно будує нейронні мережі і наше завдання - лише підтримувати його, щоб у нього була можливість справлятися зі своєю роботою. "Стрес насправді не вбиває нейрони, хоча може викликати тимчасове зменшення обсягу мозку. У це можна повірити - адже нервова і гормональна реакція на стрес - це еволюційне пристосування. Реакція на стрес допомагає нам переживати важкі часи, пристосовуватися, мобілізуватися і швидко вчитися, а не вбиває. З іншого боку, той факт, що процес утворення нейтронів може тривати все життя, тобто "нервові клітини відновлюються", відомий ще з 1960-х і знаходить нові і нові підтвердження в наш час", - додала Супрун.

Крім того, в.о. міністра розповіла про дослідження, в ході якого було виявлено, що після 80 років у людей, які курили і померли від раку, в мозку не припиняли утворюватися нові нейрони.
Для кращої роботи рекомендується займатися спортом, правильно харчуватися і вести активний спосіб життя.
Поради для поліпшення роботи мозку:
  • Частіше спілкуйтеся з людьми
  • Більше сирих овочів
  • Фізкультура - три рази в тиждень
  • дихайте глибше
  • Вийдіть із зони комфорту.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...