"Незаконна вирубка українського лісу зросла всемеро", - голова Держлісагентства

Найбільше незаконно вирубали лісу в Харківській області.

У минулому році обсяги незаконної вирубки лісу в Україні виросли до 118 тисяч кубометрів, у порівнянні з 17,7 тисячі кубометрів роком раніше. Про це повідомив голова Держлісагентства Андрій Заблоцький в четвер, 5 березня, під час презентації публічного звіту діяльності агентства за 2019 рік, передають Патріоти України з посиланням на Слово і Діло.

За його словами, така діяльність «чорних лісорубів» завдала державі збитків на суму понад 800 мільйонів гривень. «Обсяги та збитки від незаконних рубок тоді виросли до критичного показника 118 тисяч кубометрів — це майже в сім разів більше – із загальним збитком державі на суму 814 мільйонів гривень», – сказав він.

Як уточнив Заблоцький, найбільше незаконно вирубали лісу в Харківській області. Там минулого року Держлісагентство виявило збитків майже на 52 мільйони гривень. Далі йде Херсонська область – 16,9 мільйона гривень і Житомирська – 5 мільйонів гривень.

При цьому він додав, що у 2019 році ліс вдалося відновити на площі 42 тисячі гектарів, а нові ліси висадити на 2,2 гектарах.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...