Ні реваншу: На центральній площі Харкова патріоти захищають волонтерський намет від Кернеса та його комунальників (відео)

Цей намет облаштували з початком війни на Донбасі. У ньому збирають допомогу українським бійцям на передовій – від одягу та маскувальних сіток до продуктів.

У Харкові триває протистояння навколо намету, в якому активісти вже п'ятий рік збирають допомогу для українських бійців на центральній площі міста. Волонтери намагаються захистити це місце від зазіхань комунальників, які мають наказ від мерії демонтувати конструкцію, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Активісти і комунальники сваряться біля волонтерського намету: за три дні це вже другий десант від міської влади. У суботу мерія розпорядилася прибрати намет. "Зараз приїхали комунальники, перед цим – паркувальники. Потім знайдеться ще одна причина. Робиться все, щоб дестабілізувати ситуацію в Харкові", - вважає координатор Євромайдану в Харкові Володимир Чистилін.

Цей намет облаштували з початком війни на Донбасі. У ньому збирають допомогу українським бійцям на передовій – від одягу та маскувальних сіток до продуктів. "До 31 грудня 2019 року він тут заявлений, як пікет", - каже один із засновників намету Борис Редин. П’ять років намет нікому не заважав, але минулого тижня міськрада вирішила, що волонтерське шатро ускладнює дорожній рух. У неділю обурені цим харків’яни вийшли на протест. А вже в понеділок неподалік намету нібито прорвало трубу з водою, активісти звинуватили комунальників у провокації.

У терміновий ремонт мережі люди не повірили і знесли огорожу тепловиків. На місце приїхала поліція – конфлікт, що ледь не переріс у сутичку, вщух. По обіді комунальники таки стають до роботи, активісти ж починають зводити імпровізоване укріплення з будівельних блоків. Вони кажуть, що це не баррикада – просто прикрашають територію навколо, адже ще однією з претензій міської ради було те, що намет має неохайний вигляд. "У нас у країні йде війна, і якщо наша "ватна" міськрада не хоче, щоби люди про це пам’ятали, хай вирішують, що завгодно, але цей намет тут стоятиме", - каже активіст Володимир Голубничий.

Активісти розпочинають збір підписів на адресу мера, щоби волонтерський намет не чіпали. Люди переконані, що зносити його ніхто не має права, бо є всі дозвільні документи, а прокуратура готова оскаржувати в суді рішення міськради. Тим часом поліція взяла під цілодобову охорону територію, де встановлене шатро.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...