Домашні котлети з фаршу – це завжди смачна і поживна страва. Рецепт приготування є простим, однак у ньому є деякі тонкощі, яких варто дотримуватися, щоб котлети вийшли соковитими, передають Патріоти України.
1. Декілька шматочків хліба наріжте та замочіть у молоці. Якщо молока немає, його можна замінити водою.
2. Почистіть цибулю та зубчик часнику. Потріть цибулю на дрібній терці. Часник видавіть за допомогою часникочавки.
3. Додайте цибулю і часник до фаршу. Додайте чорний мелений перець та сіль за смаком.
4. До суміші додайте 1 яйце і розмішайте.
5. Відбийте фарш і поділіть його на декілька частин.
6. На дошку висипте панірувальні сухарі. Виділіть з фаршу невеличкі кульки. Повністю обкатайте котлету у сухарях, а тоді ножем натисніть на неї, щоб надати товщини. За допомогою руки надайте котлеті овальної або ж подовгастої форми.
7. Поставте сковорідку на середній вогонь та обсмажте котлети до рум'яного кольору.
Домашні котлети можна подавати з будь-яким гарніром. Це може бути картопляне пюре, спагеті, тушковані овочі, салати, крупи. Доповнити страву можна різноманітними соусами.
Якщо у вас немає яйця, то можете готувати котлети без нього. Вони все одно триматимуть форму.
Соковиті котлети вийдуть, якщо ви додасте до фаршу сухий хліб, а не свіжий.
Сформовані котлети не обов'язково смажити усі. Ви можете покласти їх у морозильну камеру, але обов'язково на дошку, щоб вони не склеїлися. Також вони мають бути обкатаними у панірувальних сухарях.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...