Ням-ням кулінарія: Як приготувати домашні котлети з фаршу - простий рецепт

У кулінарії одним з найпростіших продуктів для приготування м'ясної страви вважається фарш.

Домашні котлети з фаршу – це завжди смачна і поживна страва. Рецепт приготування є простим, однак у ньому є деякі тонкощі, яких варто дотримуватися, щоб котлети вийшли соковитими, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста1 шт.
  • Олія соняшникова10 мл
  • Молоко100 мл
  • Мелений чорний перець1 г
  • Фарш (свинячо-яловичий)600 г
  • Хліб50 г
  • Часник1 зубчик
  • Яйце1 шт.

Рецепт приготування

1. Декілька шматочків хліба наріжте та замочіть у молоці. Якщо молока немає, його можна замінити водою.

2. Почистіть цибулю та зубчик часнику. Потріть цибулю на дрібній терці. Часник видавіть за допомогою часникочавки.

3. Додайте цибулю і часник до фаршу. Додайте чорний мелений перець та сіль за смаком.

4. До суміші додайте 1 яйце і розмішайте.

5. Відбийте фарш і поділіть його на декілька частин.

6. На дошку висипте панірувальні сухарі. Виділіть з фаршу невеличкі кульки. Повністю обкатайте котлету у сухарях, а тоді ножем натисніть на неї, щоб надати товщини. За допомогою руки надайте котлеті овальної або ж подовгастої форми.

7. Поставте сковорідку на середній вогонь та обсмажте котлети до рум'яного кольору.

Поради щодо приготування

Домашні котлети можна подавати з будь-яким гарніром. Це може бути картопляне пюре, спагеті, тушковані овочі, салати, крупи. Доповнити страву можна різноманітними соусами.

Якщо у вас немає яйця, то можете готувати котлети без нього. Вони все одно триматимуть форму.

Соковиті котлети вийдуть, якщо ви додасте до фаршу сухий хліб, а не свіжий.

Сформовані котлети не обов'язково смажити усі. Ви можете покласти їх у морозильну камеру, але обов'язково на дошку, щоб вони не склеїлися. Також вони мають бути обкатаними у панірувальних сухарях.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...

Світла середа 2025: Традиції і заборони третього дня після Великодня

середа, 23 квітень 2025, 7:40

Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...