"Нічого несподіваного не відбулося, могло бути гірше": Відома письменниця обнадіяла українців прогнозом про вибори

Українці продовжують жваво обговорювати результати першого туру виборів президента України.

Оксана Забужко

Українцям не варто сприймати підсумки першого туру виборів як вирішальні. Адже є великий шанс, що у другому турі ситуація кардинально зміниться. Таку думку висловила українська письменниця Оксана Забужко на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

При цьому вона визнала, що на першому етапі боротьби за своє майбутнє українці надали перевагу телевізору перед холодильником. "Чому всі так схарапудилися? Невже дійсно не вірили, що в нас у "битві телевізора з холодильником" може перемагати телевізор, тільки в дзеркально протилежній російській розкладці? Правило керованого розуму №2: коли холодильник повний, а телевізор стверджує тобі, що порожній і ти "ніколи ще так погано не жив", — вір телевізору!" — із сарказмом пише вона.

Забужко також нагадала суспільству, що Майданом 2013-2014 років Україна "зірвала стоп-кран" потяга, який на всіх парах мчав у прірву. "Війна за "новий світовий порядок" нарешті стала дійсністю. І я щаслива, що моя країна — цілісна, як "колективний індивід" і "колективна душа", коли її прийшли вбивати, не дезертирувала, не колаборувала, і вирішальною для історичної дії "критичною масою" одиниць, таки, незважаючи на брак довіри до влади (а також наполегливе інформ-прокапування "це не твоя війна"), поплювала в долоні і взялася за оборону, ясно розгледівши під російським триколором свою смерть", — зазначила письменниця.

Вона висловила впевненість у тому, що, незважаючи ні на що, повзучій окупації зі споротими нашивками не вдалося повністю розкласти український народ до стану "біомаси". "Відсотка "заражених" виявилося недостатньо. А це, зі свого боку, означає, що зусилля на цьому фронті надалі будуть подвоєні. Ось вони і стали подвоєні. Ще й як! І ніхто їм особливо не пручався. Тому нічого несподіваного не відбулося, могло бути гірше. "Відсоток заражених", хоч і загрозливо високий, ще все ж таки у нас, тьху-тьху, сумісний з життєвими показниками — ще наша доля не пропала. Стоїмо", — з оптимізмом підсумувала Забужко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...