Нічого особистого, просто бізнес! Українці у кілька разів переплачують за тести на COVID-19

Названа реальна собівартість тесту.

В Україні собівартість тесту на коронавірус залежно від вартості реагетики становить від 260 до 700 грн. Водночас лабораторії пропонують цю послугу за ціною в 990-2400 грн, передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

"Справедливою" можна вважати ціну близько 1000 грн. Вона покриє і собівартість самого проведення аналізу (щонайбільше 200 грн) і купівлю найдорожчого реагенту (500 грн) і дасть відчутний прибуток. У МОЗ порахували, що собівартість становить близько 700 грн. Усі, хто надає послуги за вищими цінами, мають надприбуток.

Наприклад, лабораторія "Діла" 31 жовтня зробила 2227 тестів. За кожен довелося заплатити 1800 грн. З огляду на рівень собівартості, тільки за один день компанія отримала 2,2 млн грн надприбутку. І це тільки за один день!

З усіх перелічених лабораторій журналістам вдалося офіційно отримати коментар тільки від "Сінево". Там розповіли, що свідомо відмовилися від українських або китайських реагентів.

"Вартість реагентики, яку ми використовуємо, для одного ПЛР-тесту становить близько 500 гривень. Ще 200-250 гривень становлять змінні витрати на персонал, амортизацію обладнання, оренду приміщень, утримання лабораторії тощо. Що стосується заробітку, то ми вибрали для себе стратегію збалансованої та соціально-орієнтованої ціни, тому наша маржа на ковідних тестах – мінімальна", – каже Микола Скавронський, комерційний директор "Сінево". За його оцінками, усе, що вище за 1000 грн, – завищена ціна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...