"Ніхто не знає, куди Господь покличе": Що роблять військові капелани на фронті (відео)

Вони, як і військові, вчаться копати окопи, будувати бліндажі та надавати першу допомогу в умовах війни. Щоправда, зброї в руках у капеланів немає.

На Яворівському полігоні, що на Львівщині, розпочалися навчання військових капеланів, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

На перший погляд, військові навчання капеланів майже нічим не відрізняються від звичайних військових навчань. Бійці у камуфляжі впевнено тримаються на БТРі, щоправда, у руках немає зброї.

Усі чоловіки – військові капелани різних християнських конфесій: від православних до протестантів. Уподовж десяти днів 60 капеланів із бригад Збройних сил отримують навички, потрібні для перебування на фронті. Щоправда, головне правило навчань – самому не стріляти.

"Ніхто не знає, куди його Господь покличе, де він буде працювати. Наприклад, я до 37 років і уявити не міг, що пов'яжу себе з армією. Ми любимо Бога та Україну. І сьогодні саме російська агресія покликала нас на схід", – заявив військовий капелан 19 ракетної бригади Даниїл Тарнавський.

Однак багатьом капеланам доводилось бачити все, що відбувається на навчаннях, в реальному житті, на справжній війні.

"Доводилося дуже швидко однією рукою тримати крапельницю, іншою – ноші. А ще хлопці питали: "Чому так сталося? Чому кращі загинули?". То ти маєш ще молитися і ноші тягати", – згадав військовий капелан 93 бригади Максим Чебан.

Загалом такі навчання для вірян проводять вже втретє за останні два роки. До слова, офіційно в армії нараховують майже півтори сотні священиків.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...