Німеччина відмовила в екстрадиції в Україну одіозного екснардепа

Вимога української прокуратури не була задоволена “через відсутність гарантії належного утримання Онищенка в українській в’язниці”.

Вищий земельний суд Ольденбурга (Німеччина) відмовив у задоволенні запиту на екстрадицію в Україну колишнього народного депутата Олександра Онищенка, передають Патріоти України з посиланням на DW.

У поясненні суду сказано, що існує ймовірність того, що після екстрадиції “не будуть дотримані мінімальні стандарти міжнародного права щодо умов утримання у в’язницях”, в тому числі вимог Європейської конвенції з прав людини.

Раніше німецький суд звернувся до української сторони з проханням надати детальний опис умов утримання під вартою, на які міг би розраховувати Онищенко. Тоді українська влада проінформувала суд “лише в загальних рисах” про те, що міжнародні стандарти будуть дотримуватися. Однак такі запевнення суддів не задовольнили.

Німецький суд у своєму рішенні послався на доповідь Ради Європи, де експерти відзначили “нелюдські умови утримання ув’язнених, що принижують людську гідність” в українських тюрмах.

Крім того, Вищий земельний суд анулював ордер про екстрадиційний арешт Онищенка. Після рішення українець може покинути в’язницю.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...