Німецькі експерти розповіли, які авто найчастіше та найрідше ламаються в дорозі

Ось уже як протягом більше ста років клуб ADAC приходить на допомогу автомобілістам, які ламаються в дорозі.

Журнал AutoBild склав список автомобілів, які найрідше та найчастіше ламаються безпосередньо в дорозі. Дослідження базується на основі даних німецького автоклубу ADAC, передають Патріоти України.

Ось уже як протягом більше ста років клуб ADAC приходить на допомогу автомобілістам, які ламаються в дорозі. У 2019 його члени виїхали на понад 3 млн 700 тис. викликів, що в середньому склало більше 10 000 операцій з порятунку на день. Коли механіки виришають на виклик, вони фіксують марку і модель автомобіля, а також її несправність, завдяки чому журналісти потім можуть зібрати зведені дані ы визначити найменш та найбільш проблемні машини, а також назвати поломки, з якими найчастіше доводиться стикатися.

Так що ж показує статистика? Як не дивно, з 113 моделей автомобілів 25 марок, які в ній опинилися, найбільшою надійністю користуються німецькі автомобілі преміум-класу – Audi (A1, A3, A4, A5, Q3, Q5, A6), BMW (1,2,3, 4, 5-Series, X1 X3) і Mercedes (A-Class, B-Class, CLA, GLA, GLC, GLK, GLE). Втім, стосується це не всього люксу – Mercedes E-Class виявився дуже "ламучим" автомобілем (модель до 2013 року випуску), у нього часто відзначаються проблеми з такими компонентами, як стартер, замок запалювання і акумулятор, а також дефекти рульового управління.

Крім того, серед кращих виявилася пара моделей Toyota (Aygo, Yaris) і Mitsubishi (Space Star, ASX). Нарешті, похвали удостоїлися також Citroën C3, Honda Jazz, Mazda CX-3, Renault Captur, Fiat Punto, Peugeot 2008, Hyundai Tucson, Skoda Rapid і Mini.

А ось в списку аутсайдерів опинилися два Smart (Fortwo и Forfour), Fiat 500, Ford Kuga, Hyundai i20, Peugot 308. Також часто в дорозі ламалися мінівени – Ford S-Max, Seat Alhambra, VW Sharan і Opel Meriva. Але все ж найбільше виникали проблеми з Nissan Qashqai і Kia Ceed. Однак заради справедливості варто відзначити, що у Кашкая як такого все добре – його репутацію лише підмочив бортовий акумулятор, який часто виходив з ладу.

Втім, проблема акумулятора характерна для всіх автомобілів: згідно зі статистикою аварій ADAC, на неї припадає 41,8% всіх несправностей (в середньому батарея виходить з ладу на 5-6 році життя). Далі найбільш частими йдуть проблеми по двигуну (до таких належать, наприклад,вприск, датчики і запалювання) – їх частка становить 17,4%. Замикає ТОП-3 несправності електроніки (зокрема, стартера і освітлення) – на них припадає 10,6% всіх поломок.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...