Німецькі вчені просять кума Ху*ла показати їм фрагмент унікальної Біблії Гутенберга з його приватної колекції

Майнова декларація депутата Віктора Медведчука стала міжнародною сенсацією у наукових колах.

Віктор Медведчук

Українського політика - одіозного кума президента РФ закликають надати інформацію про фрагмент Біблії Йоганеса Гутенберга, який, виявляється, є в його колекції, передають Патріоти України з посиланням на DW.

"Фрагмент Біблії Гутенберга, 1455 рік", - таким є один з рядків в оприлюдненій днями декларації про майновий стан депутата Верховної Ради України, голови політичної ради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука. У нього є ціла колекція стародруків.

"Як перша друкована книга - це віха в історії комунікацій. Ця книга стала надзвичайно важливою для всіх народів світу", - зазначив керівник Інституту світової літератури і друкованих медіа при університеті імені Гутенберга у Майнці (ФРН), професор Штефан Фюссель.

Він висловив надію, що Медведчук оприлюднить інформацію про свій фрагмент Біблії Гутенберга і надасть фото міжнародним дослідникам, аби вони могли ідентифікувати, до якої саме книги належить цей фрагмент.

Науці дотепер відомі 15 окремих фрагментів по всьому світі. Частина з них перебуває у бібліотеках, частина - у приватних колекціях. Дослідники не мають гадки, який саме фрагмент може бути у Медведчука, тому й просять його оприлюднити потрібну їм інформацію.

"Медведчук не відповів на численні запити DW, скеровані на адресу його парламентської приймальні, прес-службу його політичного проєкту "Український вибір" і особисто його асистенту по зв'язках з пресою. Таким чином, питання про походження фрагменту в його колекції залишається без відповіді. Політик також не повідомив, чи готовий надати фотографії свого екземпляру зацікавленим вченим", - наголошується у матеріалі німецьких журналістів.

Разом з тим, за законодавством України, будь-які стародруки XV - XVIII століть вважаються національним культурним надбанням, яке не можна вивозити за межі країни.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...