Німецький автомобільний концерн почав тестувати електрокари з автопілотом четвертого рівня (фото)

У німецькому Гамбурзі стартували випробування електрокарів Volkswagen e-Golf, які здатні пересуватися без участі водія.

Volkswagen приступив до випробувань автомобілів з автопілотом четвертого рівня. Це означає, що машина здатна їхати повністю самостійно, але при цьому водій в будь-який момент може взяти керування на себе. Тести безпілотників, створених на базі електрокара e-Golf, стартували в німецькому Гамбурзі на певній ділянці протяжністю три кілометри. Він є частиною більш масштабного майже 10-кілометрового відрізка, тести на якому почнуться наступного року, передають Патріоти України з посиланням на Autonews.

Автомобілі оснащені складним комплексом обладнання, в який входять 14 відеокамер, 11 лазерних сенсорів і ще сім різних радарів. За допомогою цих пристроїв штучний інтелект отримує і обробляє до п'яти гігабайт інформації. Загальна потужність системи відповідає продуктивності приблизно 15 сучасних ноутбуків.

Пристрої відстежують інші автомобілі в потоці, припарковані машини, а також велосипедистів і пішоходів. Автомобілі здатні самостійно змінювати смуги руху, проїжджати перехрестя і приймати складні рішення.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...