Норвезький "перевал Дятлова", або Страшне вбивство у Скандинавії, яке налякало всю Європу

У Норвегії півстоліття намагаються розкрити найзагадковішу смерть в історії не тільки цієї країни, а й усієї Скандинавії.

Гора Ульрікен

Так, 29 листопада 1970 року в ідилічній норвезькій долині Ісдален виявили понівечене вогнем тіло жінки. Це місце користувалося поганою славою ще в Середні віки – тут нерідко знаходили бездиханні тіла жителів навколишніх сіл, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Прибулі на місце злочину поліцейські виявили наполовину обгорілий труп і кілька предметів: порожні пляшки, гаманець, парасолька і снодійні пігулки. Причому, з кожного предмета одягу загиблої були ретельно вилучені всі ярлики і логотипи, які могли б вказати на їх походження.

Результати розтину показали, що вбита була ще жива, поки її тіло горіло. Причиною смерті була оголошена комбінація отруєння фенобарбіталом і чадним газом. Аналіз крові і шлунка показав, що жінка перед смертю прийняла від 50 до 70 таблеток, також був знайдений слід на шиї – може бути, від удару, може, від падіння на камінь.

Далі з'ясувалися не менш цікаві факти. Як виявилося, жінка активно подорожувала, ніде надовго не затримуючись. Причому, всі імена і документи, якими користувалася убита, були фальшивками. Жінка мала не менше восьми псевдонімів, носила перуки і говорила на декількох мовах.

Незважаючи на таку велику кількість даних, детективам не вдалося виявити хоча б одну достовірну деталь з біографії загиблої, а також ідентифікувати родичів або близьких знайомих жінки.

Тільки 2017 році вчені вивчили щелепу загиблої, відділену під час розтину. Новітні технології дослідження ДНК і зубної емалі дозволили зробити наступні висновки: жінка народилася в 30-і роки минулого століття десь поруч із німецьким Нюрнбергом, пізніше жила на кордоні Франції та Німеччини, але відвідувала дантиста десь за межами цих країн – можливо, навіть у Латинській Америці чи Азії.

Приблизний фоторобот вбитої

Журналісти і громадськість досі шукають сліди. Деякі припускають, що жінка була шпигункою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...