"Нова українська крилата ракета спричинила галас в Росії", - Гай

Україна посилює свої позиції на морі.

Протикорабельна крилата ракета Р-360 "Нептун", яку розробляють в Україні, цілком спроможна захистити берегові кордони у випадку російської агресії на Чорному морі або з боку анексованого Криму і вже викликала чималий галас в Росії. Про це розповів відомий волонтер Мирослав Гай, коментуючи публікацію в американському журналі Forbes, що українські протикорабельні ракети несуть справжню загрозу російському флоту, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Нептун" може вражати декілька цілей одночасно, це дуже ефективна зброя. Якщо у нас буде декілька дивізіонів, вони значно розширять боєздатність України, зокрема, в захисті берегової лінії, в тому числі від морських загроз з боку Росії. Торік під час випробувань ракета пролетіла 225 км по складній траєкторії, з пониженням висот і влучила в ціль", – нагадав він.

Нові українські крилаті ракети вже встигли розкритикувати в Росії. Професор Академії військових наук РФ Сергій Горбачов запевнив, що Україна сильно перебільшує ефективність нової ракети, її легко збити, тому за сучасними мірками їх можна вважати застарілою.

Протикорабельна крилата ракета Р-360 "Нептун" на випробуваннях

"Росія вже кілька тижнів проводить інформаційні операції проти України. Волонтери та військовослужбовці нещодавно із безпілотників розкидали над Донецьком і Луганськом листівки. В Росії була істерика, вони запевняли, що наші безпілотники не могли пройти їхню ПВО. А тут Україна заявляє про новітні комплекси "Нептун". Можна тільки уявити, які емоції в російському керівництві", – припустив Гай.

Разом з тим командувач Військово-морських сил України Олексій Неіжпапа в недавньому інтерв'ю не виключив військової агресії з боку окупованого Криму і нагадав, що дальність ракетного комплексу "Нептун" дозволяє застосовувати його з материкової України на підходах до Севастополя. "Україна посилює свої позиції на морі. Моє завдання зробити так, щоб основний удар ми могли прийняти не на березі, а на морі. Маємо зробити так, щоб противник перебував біля свого берега, знаючи, що ми сильні. А ми не чекали, коли він прийде до нас", – уточнив він.

Крилата ракета Р-360 "Нептун" призначена для знищення кораблів водотоннажністю до 5 тисяч тонн, має дозвукову швидкість (900 км/год). Дальність польоту — до 280 км. Розробники конструкторського бюро "Луч" запевняють, що ці керовані ракети "практично непомітні для ворожих радарів".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...