Нове озброєння і протидія російській пропаганді: Американський сенатор розповів, про що говорив з президентом України

Поговорив сенатор тоді і з новим начальником Генштабу ЗСУ Русланом Хомчаком. Говорили про те, як США можуть допомогти українській армії.

На зустрічі в Києві з сенатором США Робертом Портманом (республіканець) президент України Володимир Зеленський говорив, що українська армія потребує нового озброєння. Про це парламентарій заявив в Сенаті, засідання якого транслював телеканал C-SPAN, передають Патріоти України.

«Він відверто говорив про хоробрість своїх військ, а також про їхні потреби в системах озброєння і елементарних умовах», – сказав Портман.

За його словами, піднімав український лідер і тему впливу російської пропаганди вздовж українсько-російського кордону. Ще одна тема – зусилля, що робляться окупантами для придушення сигналів українських електронних ЗМІ з метою внесення ворожнечі між мешканцями Донбасу і Україною. «Ми говорили про деякі ідеї, які допоможуть протистояти цій пропаганді, перешкодам і дезінформації, і я вже зв’язувався з Держдепартаментом з приводу цих ідей», – додав він.

Портман залишився вражений зустріччю, вона, за його словами, була продуктивною. Глава держави справив на американця гарне враження. За годину було порушено «широкий спектр тем».

Поговорив сенатор тоді і з новим начальником Генштабу ЗСУ Русланом Хомчаком. Говорили про те, як США можуть допомогти українській армії. «Я вже почав обговорювати зі своїми колегами в комітеті у справах Збройних сил та адміністрацією Трампа ці подробиці та деякі прохання, з якими він звернувся», – зазначив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...