Нові обличчя "не в темі": У заступники міністра промисловості йде чиновник, родинні фірми якого привласнили 20 млн грн, - ЗМІ

Немілостівий свого часу працював в урядах Тимошенко та Азарова.

Колишній перший заступник міністра промислової політики України в урядах Юлії Тимошенко та Миколи Азарова, а також колишній нардеп Віталій Немілостівий претендує на посаду заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. Про це йдеться у декларації про майно та доходи Немілостівого за 2019 рік на сайті НАЗК, яку він подав в кінці липня, передають Патріоти України.

Зокрема Віталій Немілостівий задекларував, що на 50% володіє приватною фірмою ТОВ «ПРАТ Харківський завод транспортного устаткування». Інші 50% належать сину Євгену Немілостівому.

Дана фірма згадується в досудовому розслідуванні СБУ у кримінальному провадженні №22017220000000147 від 2017 року.

За даними слідчих протягом 2015-16 років пов’язані між собою фірми ТОВ «ПРАТ Харківський завод транспортного устаткування» та ТОВ «Машгідропривод» на виконання дослідно-конструкторських робіт в рамках договорів з ДП КБ «Південне» отримали 15 млн грн, які в подальшому перерахували фіктивним фірмам. Натомість роботи виконувалися, зокрема, державним підприємством «Харківський завод транспортного устаткування», назву якого використав при реєстрації власного ТОВ Немілостівий.

Також ТОВ «Машгідропривод» протягом 2015-2017 років на адресу державного підприємства «Луч» поставило продукції та надано послуг з розробки конструкторської документації на суму 34 млн грн під час виконання ракетобідувних програм. З яких 4,9 млн грн за версією слідчих були привласнені посадовими особами ТОВ «Машгідропривод» шляхом переведення коштів в готівку.

Згідно даних аналітичної платформи YouControl бенефіціаром ТОВ «Машгідропривод» є кіпрська компанія Nved Invest LTD, яка належить сину претендента в заступники міністра Євген Немілостівий.

В іншому кримінальному провадженні №42018220750000029 від 2018 року харківської поліції досліджується як приватна фірма-двійник ТОВ “ПРАТ Харківський завод транспортного устаткування” завдала збитків державному однойменному підприємству.

За даними слідства у 2004 році частина основних засобів державного «ХЗТУ», в період санації підприємства, була передана на відповідальне зберігання до приватної фірми “ХЗТУ”. Зокрема передані технічні паспорти на виробничі приміщення у м. Харків. У 2018 році була призначена інвентаризація основних засобів державного підприємства. Однак, охорона приватної фірми Немілостівого не пустила інвентаризаційну комісію на територію, яка належить державному заводу.

Також у 2018 року за позовом військової прокуратури в інтересах ДП «ХЗТУ» до приватного «ХЗТУ» Господарський суд Харківської області прийняв рішення стягнути з фірми Немілостівого 385 тисяч гривень за несплату послуг оренди автотехніки державного заводу.

Подібне використання майна державного заводу оборонної галузі приватними структурами Віталія Немілостівого зафіксовано в рішенні Харківського апеляційного господарського суду від 2014 року. Тоді журналісти «Наших грошей» повідомляли, що державний виробник танків «Завод імені В.О.Малишева» має сплатити приватній фірмі ТОВ «Еко-Комуненерго» родини Немілостівих понад 25 мільйонів гривень за оренду приміщень, які належали заводу до 2008 року.

Протягом 2006 року Немілостівий працював першим заступником гендиректора на тому ж заводі ім. В.О. Малишева, а на початку 2007 року став в.о. гендиректора заводу.

У 2012 році Віталій Немілостівий обирався народним депутатом від «Батьківщини». Однак скоро покинув однойменну фракцію, через що Немілостівого експерти зарахували до «тушок». Так називали в часи Януковича народних депутатів, які покидали опозиційні фракції для того, щоб голосувати в унісон з Партією регіонів. Зокрема рух «Чесно» також зазначив великий відсоток голосування Немілостівого як позафракційного депутата за пропозиції регіоналів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...