Нові штрафи для водіїв і пішоходів готують у парламенті: Що відомо

Учасників дорожнього руху хочуть зобов'язати носити світловідбивальні елементи в темний час доби.

З такою ініціативою виступили три народні депутати від "Слуги народу". Вони вже зареєстрували в Раді відповідний законопроєкт, передають Патріоти України.

Так, перед пішоходами хочуть поставити вимогу "виділяти" себе в умовах недостатньої видимості й уночі. За недотримання пропонується штраф у розмірі 51 гривня.

Також проєкт закону встановлює обов'язки для посадових осіб дорожніх служб забезпечувати будівельників, які працюють на дорозі, світловідбивальними елементами.

Для водіїв, велосипедистів і погоничів тварин у темний час доби або в умовах поганої видимості пропонується ввести зобов'язання перебувати на дорозі в світловідбивних жилетах або кріпити на одяг відповідні стрічки або наклейки. За порушення цих вимог передбачено штраф у розмірі 510 гривень.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...