Нові технології безпеки: Автомобілі в Європі обладнають "чорними скриньками"

Оновлений європейський регламент щодо підвищення безпеки на дорогах передбачає обладнання нових авто додатковими технологічними системами, в тому числі "чорними ящиками".

Попередньої згоди по таких змінах досягли Європарламент, Європейська рада і Єврокомісія. Як повідомила прес-служба Єврокомісії, нові правила повинні запрацювати з 2022 року, якщо будуть остаточно схвалені Європарламентом, передають Патріоти України.

"Нові технології можуть допомогти скоротити число загиблих і травматизму на наших дорогах. ... Розширені функції безпеки дозволять скоротити кількість нещасних випадків, а також підвищити глобальний рівень інновацій і конкурентоспроможності європейської автомобільної промисловості", - зазначає Єврокомісія.

Зокрема, нові вимоги включають:
  • Для всіх легкових автомобілів, мікроавтобусів, вантажівок і автобусів: системи попередження про сонливість і перемикання уваги водія (наприклад, використання смартфона під час водіння), інтелектуальну допомогу в контролі швидкості, забезпечення безпеки за допомогою камери або датчиків і реєстратора даних в разі аварії ("чорний ящик").
  • Окремо для автомобілів і мікроавтобусів: допомога в проходженні по смузі руху, розширене екстрене гальмування і краш-тест поліпшених ременів безпеки.
Окремо для вантажних автомобілів і автобусів: поліпшення прямого огляду і усунення сліпих зон.
"Щороку 25 тисяч чоловік гинуть на наших дорогах. Переважна більшість цих нещасних випадків викликано людськими помилками. Завдяки новим вдосконаленим функціям безпеки, які стануть обов'язковими, ми можемо змінити ситуацію настільки ж, як і при першому впровадженні ременів безпеки. Багато з нових функцій вже існують, зокрема в автомобілях вищого класу", - заявила єврокомісар Ельжбета Беньковська.

У Єврокомісії вважають, що підвищення автоматизації компенсує людські помилки. Крім того, будуть запропоновані нові рішення для літніх людей і людей з обмеженими можливостями. Все це повинно підвищити суспільну довіру і прийняття автоматизованих автомобілів, підтримуючи перехід до автономного водіння, впевнені в ЄК.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...