Нові технології: Науковці навчились виявляти наркоманів за відбитками пальців

На думку вчених, відкриття дозволить зробити суспільство безпечнішим і швидше допомогти залежним із лікуванням.

Вчені провели досліди з виявлення наркоманів шляхом аналізу відбитків їхніх пальців. Про це повідомляє The Journal of Analytical Toxicology, передають Патріоти України.

Команда вчених з Університету Суррея розповіла, що знімала відбитки пальців у людей, які звернулися за допомогою в реабілітаційні центри і протягом попередніх 24 годин вживали кокаїн або героїн. Навіть якщо ретельно вимити руки перед експертизою, мікроскопічні сліди наркотиків переносяться на знімки разом з чорнилом.

Відзначається, що в ході дактилоскопії молекули з наркотиками були виявлені і у людей, які не приймали самі наркотики, а лише мали з наркоманами фізичний контакт. Аналіз може ідентифікувати сліди героїну, кокаїну або 6-АМ у того, хто обмінявся рукостисканням з людиною, яка приймала наркотики, а також у того, хто міг доторкнутися до наркотику.

На думку вчених, відкриття нової технології виявлення людей, хворих на наркоманію, дозволить зробити суспільство безпечнішим і швидше допомогти залежним із лікуванням.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...