Нові зразки інженерної техніки та спецобладнання отримують Повітряні сили ЗСУ (фото)

Усі новинки виключно вітчизняного виробництва, що значно полегшує ремонт та обслуговування, а також зменшує витрати на утримання...

Під час збору керівного складу Повітряних Сил у межах проведення практичної фази широкомасштабних навчань підрозділів на полігоні «Широкий лан» начальник інженерної служби штабу командування Повітряних Сил полковник Олександр Возний розповів про нові зразки інженерного озброєння, яке вже експлуатують війська або яке перебуває на завершальному етапі випробувань, передають Патріоти України з посиланням на Defense Express.

«Усі новинки виключно вітчизняного виробництва, що значно полегшує ремонт та обслуговування, а також зменшує витрати на утримання, — розповідає офіцер. — Це й інженерне озброєння, і маскувальні засоби різних форм та призначення, які виготовлені як безпосередньо у військових частинах, так і в заводських умовах, а також волонтерами. Йдеться про екскаватор ЕО-650А, екскаватор-планувальник UDS-114, автомобільні крани типу КТА-28. Вони швидші в роботі, потужніші, ергономічні й до того ж витрачають менше палива».

Також на «Широкому лані» показали роботу малих кумулятивних зарядів. Кожен з них важить 55–66 грамів. Вони призначені для знищення боєприпасів під час робіт з розмінування місцевості. У порівнянні з тротиловими шашками, якими обкладають боєприпаси для знищення, їхня вага дуже мала.

Також серед новинок — комплект інженера, за призначенням здатний замінити майже весь спектр наявного шанцевого інструменту. А це понад 8 одиниць, включаючи кувалду. Також до його складу входять понад півдесятка модифікацій «кішок» для розмінування, до того ж вага комплекту не перевищує 7 кг, військовослужбовець переносить його у спеціальному тактичному рюкзаку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...