Новосанжарські зіткнення: Звинувачуваному в наїзді на поліцейських обрали міру запобіжного заходу (фото, відео)

Сіренка обвинувачують у тому, що він намагався травмувати правоохоронців, які забезпечували громадський порядок.

22 лютого в Октябрському районному суді Полтави обрали міру запобіжного заходу для 51-річного Володимира Сіренка. Мешканця селища Нові Санжари звинувачують у посяганні на життя правоохоронців, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

Затримали Володимира Сіренка близько 21-ї години в четвер 20 лютого в селищі Нові Санжари на Полтавщині. Там у той час відбувалися протести - місцеві мешканці намагалися не допустити автобуси з евакуйованими з Уханя українцями в медичний центр МВС "Нові Санжари".Сіренка обвинувачують у тому, що він намагався травмувати правоохоронців, які забезпечували громадський порядок. За даними слідства, троє поліцейських дали свідчення, що отримали тілесні ушкодження внаслідок наїзду на них автомобіля "Нива", керованого Сіренком.Однак, дружина затриманого Леся Сіренко стверджує, що чоловік нічого такого не чинив. Опинився в той час у тому місці з однією метою - хотів забрати її з місця роботи. Працює в медичному центрі завідувачкою клубу."Він мене завжди забирає з роботи. Тоді теж приїхав, бо переживав дуже за мене. Не дочекався і хотів виїхати, щоб вирушити додому. Але його не випустили. Спочатку він попросив, щоб пропустили, і йому ніби дозволяли проїхати. А потім заблокували машину. Його витягли з кабіни за рот, він нічого не встиг сказати. І поставили на коліна", - розповіла жінка.Дружина затриманого стверджує, що в момент затримання на їх сімейній "Ниві" порізали колесо. Довелося його замінити, щоб направити транспортний засіб до райвідділку.

Свідки, яких встигли опитати, стверджують, що машина Сіренка не доїхала щонайменше на два метри до поліцейського строю та зупинилася. Життю правоохоронців чоловік не загрожував і, тим більше, не міг нічого травмувати. "Він під'їхав машиною, зупинився, відкрив двері і попросив дати йому проїхати. Більше нічого не встиг сказати, його витягли з машини" - сказав адвокат.Це можна було побачити на відео з соцмереж, яке показали в залі суду.

Як заявив під час засідання прокурор Анатолій Буряк, на обвинуваченого склали протокол, що він перебував у стані алкогольного сп'яніння. За матеріалами справи, в протоколі вказане значне перевищення вмісту алкоголю в крові підсудного - 1,61 проміле.Сам Сіренко такі звинувачення відкидає. Перед судом він заявляв, що від нього міг бути якийсь запах, але він не був п'яним чи випившим. Після засідання підсудний на пряме питання журналістів щодо сп'яніння заявив, що він взагалі не вживав алкоголь.Дружина затриманого заявила, що у Володимира після затримання піднявся тиск - настільки, що довелося викликати "швидку" в райвідділок. Саме це є причиною, чому в чоловіка було червоне обличчя, пояснила жінка.

Заслухавши трьох свідків зі сторони захисту та виступи прокурора і захисника, суддя пішов у нарадчу кімнату. А згодом повернувся та зачитав рішення про обрання міри запобіжного заходу.Володимира Сіренка відпустили з-під варти в залі суду. Йому призначили міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту в нічний час терміном на два місяці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...