Нововведення від "ПриватБанку спантеличило мільйони українців: Що сталося

Дане нововведення обов'язкове. У тому випадку, якщо клієнт відмовляється від нього, то фінансова установа блокуватиме його рахунку.

Нещодавно ПриватБанк вирішив за допомогою визначення геопозіції в додатку Приват24 відстежувати переміщення деяких українців. Це торкнеться підприємців, зареєстрованих як ФОП (фізичні особи-підприємці), передають Патріоти України.

Як стало відомо, в кінці 2019 року власники рахунків ФОП отримали від банку нові анкети про проходження верифікації, яка проводиться регулярно. Однак на цей раз в даній процедурі відбулося серйозне зміна - ФОП попросили підписатися під дозволом відстежувати їх геопозіцію.

До слова сказати, верифікація - процедура обов'язкова. В іншому випадку, якщо хтось відмовиться її пройти, будуть блокувати рахунки.

Переміщення даної категорії клієнтів ПриватБанк має намір відстежувати за допомогою свого додатку, і без згоди на отримання геолокації подальше проходження верифікації і користування рахунком неможливе.

Варто сказати, що багато підприємців нововведенням вкрай незадоволені. Вони вважають, що воно - грубий шантаж з боку фінустанови. У свою чергу в Приватбанку заявили, що такі хвилювання даремні. А саме нововведення спрямоване лише на одне - максимально підвищити безпеку платежів.

Прес-секретар ПриватБанку Олег Серга зазначив, що банк такою мірою, перш за все, відсіче спроби шахраїв заволодіти чужими грошима. "Це все потрібно для того, щоб наш антифрод відтинав спроби шахраїв заволодіти коштами клієнтів. Система бачить, що власник рахунку знаходиться зі своїм телефоном, наприклад, в Києві, а його карткою намагаються розрахуватися в Дніпрі", - підкреслив Серга.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...