Нову причину аварії літака МАУ під Тегераном назвали в Ірані

В Ірані пояснюють, що півроку займалися ретельним розслідуванням інциденту, щоб уникнути повторення подібної трагедії.

В Ірані опублікували новий, розширений висновок з приводу причин трагедії в небі, коли був збитий український пасажирський літак МАУ з 176 людьми на борту. Через півроку після падіння лайнера в Ірані наполягають, що до авіакатастрофи привели помилки і людський фактор, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

11 січня, через три дні після трагедії, Іран визнав, що лайнер був збитий ненавмисно: військові помилково прийняли пасажирський борт за ворожу ціль.
У новому звіті від Управління цивільної авіації, який наводить агентство «Таснім», основною стала версія про технічну помилку персоналу, що обслуговує систему ППО. «На одному з об'єктів системи протиповітряної оборони Тегерана після переміщення стали інакше відбиватися географічне положення і напрямок. З огляду на людську помилку перенастроювання не було виконане, хоча було необхідне. Через некоректні налаштування в системі на 107 градусів збільшилося охоплення цілей і об'єктів, що ідентифікуються системою. З цього і почався ланцюжок помилок, які можна було б перервати, якщо б були виконані інші необхідні в такій ситуації заходи», - йдеться в звіті.
Група, що розслідувала трагедію в небі, прийшла до висновку, що некоректно налаштована система протиповітряної оборони розпізнала літак, як об'єкт, що наближається до Тегерану з південно-західного напрямку, і тому атакувала ціль. Як відомо, насправді лайнер летів з Тегерана на північний захід.

В Ірані пояснюють, що півроку займалися ретельним розслідуванням інциденту, щоб уникнути повторення подібної трагедії. «Дане розслідування проводиться не для виявлення винних, звинувачення кого-небудь або відновлення в правах», - уточнюють автори звіту.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...