Нову суміш для більш дешевих і довговічних акумуляторів запатентувала Tesla

Цей рік був для Tesla успішним за багатьма показниками - акції компанії досягли історичного максимуму, а за вартістю вона тепер входить в топ-3 світових автовиробників. Завершує рік ще одне досягнення - патент на нову хімічну сполуку для акумуляторів.

У вересні канадські вчені з Університету Далхаузі опублікували патент на нову батарею, яку вони розробили для Tesla. Це літій-іонний акумулятор з монокристалічним катодом і вдосконаленим електролітом, якого повинно вистачити електромобілю на 1,6 млн км, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Тепер же автокомпанія подала заявку через свій канадський підрозділ на міжнародний патент, озаглавлений: «Діоксазолони і нітрилові сульфіти як електролітні добавки для літій-іонних батарей».

Судячи з тексту патенту, який наводить Elecrek, мова йде про нову акумуляторну систему з меншим числом дієвих електролітних компонентів, які можна використовувати в різних пристроях для зберігання енергії, наприклад, в акумуляторах для автомобілів або для енергосистем.

Зокрема, ці добавки підвищують продуктивність і термін служби літій-іонних батарей, і знижують загальні витрати на виробництво. Нова суміш в розчині електроліту може бути використана з нікелем-магнієм-кобальтом, який зазвичай використовують у виробництві електромобілів інші компанії.

Раніше Tesla застосовувала цей матеріал для створення промислових акумуляторів, але в автомобільних використовувала нікель-кобальт-алюміній (NCA). Можливо, новий патент змінить ситуацію.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...