Новий поворот у справі про смертельну ДТП: Після вироку вбивця дитини спокійно живе на Київщині

У червні 2017 року під Києвом була насмерть збита 13-річна школярка Аня Шевчук.

Київський апеляційний суд у липні виніс остаточний вердикт у справі про смертельну ДТП, в якій загинула 13-річна Аня Шевчук. Вбивця дівчинки повинен провести за гратами вісім років, але наразі він спокійно живе вдома в Глевасі. Ба більше, вже подав клопотання про застосування амністії, передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

Від аварії до вироку – три роки пекла

Трагедія сталася 22 червня 2017 року. Сестри Аня та Олена Шевчук підходили до будинку у с. Тарасівка Києво-Святошинського району, коли на перехресті молодшу збив легковий автомобіль. Від удару 13-річну Аню разом із велосипедом відкинуло на кілька метрів.

"Я підбігла до Ані і почала перевіряти пульс, вона стікала кров'ю... Водій зупинився в 50-80 метрах", – зі сльозами згадувала старша сестра.

Аня Шевчук загинула в 13 років.

За кермом автомобіля перебував 47-річний Станіслав Сторожик. За словами родичів, водій навіть не підійшов до збитої дитини і з самого початку поводився зухвало: кричав на людей і навіть накинувся на матір школярки. Тоді Людмила Шевчук пообіцяла, що він обов'язково відповість за вбивство її дитини.

"Коли моя мертва дитина лежала на дорозі, а Сторожик сидів і сміявся мені в обличчя, я йому пообіцяла, що обов'язково доб'юся покарання", – розповіла вона.

На пошук справедливості у батьків і сестри Ані Шевчук пішло цілих три роки. 2 липня 2020 року Апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції. Станіслав Сторожик повинен був відправитися відбувати покарання, однак щось пішло не так.

Після вбивства – на свободу

Забили на сполох рідні Ані Шевчук і сусіди злочинця. Людмила Шевчук розповіла, що чоловік, засуджений до 8 років позбавлення волі, ось уже майже півтора місяця спокійно живе у себе вдома в селищі Глеваха Київської області. Цю інформацію підтвердили і місцеві жителі.

Весь день ми намагалися з'ясувати у правоохоронців, де саме перебуває засуджений Сторожик, однак це не вдалося. А ось зв'язатися з ним особисто – так.

Сторожик за час досудового слідства провів 31 день день у СІЗО

У розмові з журналістом Станіслав Сторожик підтвердив, що перебуває вдома і те, що він збирається "потрапити під амністію".

На вересень цього року вже призначено судове засідання за клопотанням Сторожика.

Справа в тому, що Закон України про амністію, ухвалений у 2016 році, дає можливість "позбутися" покарання засудженим за певними статтями Кримінального кодексу. Це стосується і Станіслава Сторожика.

Сам же засуджений злочинець заявив: "Навіть якщо моя голова лежатиме на пласі, я свою провину не визнаю. Всі жадібні уб**дки будуть покарані, зокрема і з судів", – заявив він.

Після позбавлення прав потрапив у нову ДТП?

Зараз батьки, які втратили дочку, шоковані тим, що відбувається. "Скажіть, що ж це відбувається? Скільки наших сил пішло, щоб витримати три роки пекла, але домогтися справедливості! І що тепер? Уже було винесено вирок, але півтора місяця вбивця перебуває на волі. А про те, що його амністують, нестерпно боляче навіть думати!" – поділилася Людмила Шевчук.

Також вона переживає, що жертвою водія може стати й інша дитина. Її побоювання, можливо, небезпідставні.

Джерела стверджують, що 7 липня (через п'ять днів після рішення Київського апеляційного суду) "фігурант" потрапив у ще одну ДТП, а захищає його нібито той самий адвокат, що і в справі про загибель Ані Шевчук.

Нова ДТП сталася через п'ять днів після судового засідання.

Однак у вироку, винесеному в 2019 році Києво-Святошинським районним судом Київської області, чітко йдеться: призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки. Їздив водій без прав чи у нього вони якимось дивним чином залишилися – нам невідомо.

На сайті "Судова влада" дійсно є інформація про те, що Станіслав Сторожик потрапив у ДТП. Сам же він категорично заперечує цей факт.

Інформація про ДТП

Але і це ще не все.

Далі буде...

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...