"Новий прем'єр Білорусі найнятий для евакуації сім'ї Лукашенка", - експерт

У Білорусі зробили великі висновки, дивлячись на те, як евакуювався Янукович.

Заступник декана факультету світової економіки та світової політики ВШЕ Андрій Суздальцев заявив, що зміна уряду Білорусі не має ніякого практичного сенсу. За його словами, завдання нового прем'єра РБ Романа Головченка полягає в організації евакуації активів сім'ї Лукашенка, передають Патріоти України з посиланням на АФН.
«Нинішній прем'єр-міністр - людина з силовиків, і він ніколи не демонстрував себе публічно. Ця людина, яка займалася продажем зброї, курирувала фінансові потоки, які йшли в місця, де скупчується капітал сім'ї Лукашенка - в Абу-Дабі, в Катар і так далі. Ця людина не буде займатися економікою, він буде займатися евакуацією. У Білорусі зробили великі висновки, дивлячись на те, як евакуювався Янукович. І щоб такого не повторилося, вони зараз готуються заздалегідь», - заявив Суздальцев.
При цьому він позитивно відгукнувся про уряд Сергія Румаса. «Уряд Румаса - уряд аварійний на випадок ймовірного розриву з Росією. Це був уряд кваліфікований, уряд підготовлений і, можна сказати, найкращий уряд за роки незалежності Білорусі», - підкреслив експерт.
У свою чергу член Ради з міжнаціональних відносин при президенті РФ Богдан Безпалько зазначив, що для змін в економіці Білорусі потрібно міняти не уряд, а в цілому пріоритети зовнішньої та внутрішньої політики. «За час президентства Лукашенка змінилося троє римських пап, які обираються довічно, а ось скільки змінилося прем'єр-міністрів, потрібно буде підрахувати. Не думаю, що цей прем'єр-міністр зможе докорінно без перебудови російсько-білоруських відносин, без подолання наслідків пандемії диверсифікувати ці поставки і якимось чином різко наростити економічні можливості Білорусі», - підсумував Безпалько.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...