Новий рекорд під час випробувань поставив модернізований гелікоптер МСБ-8 (фото, відео)

МСБ-8 - це новий тип гелікоптера, який створюється в результаті поетапного, еволюційного розвитку на базі конструкції фюзеляжу моделі Мі-8МСБ.

3 липня 2019 року на території льотно-випробувального комплексу АТ «МОТОР СІЧ» пройшов черговий етап заводських випробувань дослідного прототипу цивільного гелікоптера МСБ-8, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу підприємства.

Злітна маса склала 14 000 кг, що на 1 000 кг вище, ніж аналогічний параметр гелікоптерів Мі-8 (17). Після контрольного висіння машина досягла висоти 4000 м.

Нагадаємо, МСБ-8 - це новий тип гелікоптера, який створюється в результаті поетапного, еволюційного розвитку на базі конструкції фюзеляжу моделі Мі-8МСБ. При цьому у порівнянні з базовим варіантом змінюється не тільки конструкція, але і льотно-технічні характеристики. МСБ-8 - гелікоптер для цивільного застосування з використанням сучасних технологій і авіоніки.

Основними перевагами гелікоптеру є:

  • Новітні двигуни сімейства ТВ3-117ВМА-СБМ1В розробки АТ «МОТОР СІЧ» підвищеної потужності з FADEC;
  • Лопаті несучого і рульового гвинта з композиційних матеріалів;
  • Головний редуктор ВР-17МС;
  • Хвостова трансмісія ХТ-17МС з пластинчастими муфтами;
  • Комплекс сучасного електрообладнання та авіоніки.

Сертифікаційні роботи над новою машиною розпочаті у 2015-му році. Планований напрямок продажів - ринки України, ЄС і країн, що розвиваються.

У перспективі планується розширення експлуатаційних характеристик гелікоптера шляхом установки 6-лопатевого несучого гвинта з безшарнірних втулкою та 4-лопатевого Х-образного рульового.

Також фюзеляж дослідного прототипу був доопрацьований шляхом установки додаткової правих дверей. Відтепер все гелікоптери Мі-8МСБ також за бажанням замовника можуть бути доопрацьовані шляхом встановлення додаткової зсувних дверей по правому борту.

Крім цього, на гелікоптері встановлені віброгасники, призначені для поліпшення умов роботи екіпажу, підвищення комфорту пасажирів, зниження вібраційних навантажень на планер та системи гелікоптера, а також збільшення експлуатаційної надійності авіаційного і радіоелектронного обладнання. Маятниковий віброгасник розробки й виробництва АТ «МОТОР СІЧ» надійний та простий в обслуговуванні. Він не вимагає електроживлення, а його рухомі частини захищені обтічниками від зовнішніх дій.

Вагові дані рекордного польоту, кг:

Злітна маса

14000

Маса порожнього гелікоптера

7400

Маса повного навантаження

6600

Екіпаж

160

Паливо (2340 л)

1813,5

Масло і Гидрорідина

60,5

Додаткове обладнання (віброгасники)

96

Система бортових вимірювань

70

Вантаж

4400

Коефіцієнт вагової досконалості гелікоптера при виконанні даного польоту склав 0,47, що відповідає рівню кращих світових аналогів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...