Новий секретар РНБО ще 12 років тому знав, що Росія нападе на Україну

Незважаючи на хаос і руйнування, які має Донбас через війну, цей регіон, як і раніше, залишається економічно привабливим. А запасів вугілля, які мають його надра, вистачить ще більш ніж на півтисячоліття.

Олексій Данилов

Олексій Данилов, призначений 3 жовтня президентом на посаду секретаря РНБО, виявляється, ще в 2007 році припускав, що Росія може влаштувати агресію на Донбасі, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Багато політиків, як російські, так і українські, намагаються представити Донбас як "чемодан без ручки". Мовляв, і кинути шкода, і нести важко. Однак якщо навіть відкинути патріотичну риторику, то і для закоренілих прагматиків Донбас залишається вельми ласим шматком на карті земної кулі. Тому Росія готова його розглядати не тільки як буферну зону між своєю і українською територією, але і як невичерпну комору енергоресурсів, за яку можна повоювати.

Нинішній секретар РНБО Олексій Данилов не виключав силовий сценарій на Донбасі ще в 2007 році. В інтерв'ю, яке він тоді дав "Українській правді", Данилов говорив, що Донбас представляє для Росії великий інтерес через його запаси вугілля, яких повинно вистачити ще, принаймні, на шість століть. Тому, передбачав Данилов, Росія цілком може протягнути свої руки до Донбасу. "У разі інтеграції в НАТО Україна може просто стати розмінною монетою. Росія закриє очі на Ірак, на ще щось, а американці закриють очі на Україну", - говорив тоді Данилов.

І, як виявилося, він був не так вже й далекий від істини.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...