"Новий шанс для України", - Енн Епплбаум

Кожного разу, коли українці обирають нову владу — у них з’являється і новий шанс.
Енн Епплбаум

Про це у своєму блозі пише американська журналістка, письменниця, лауреат Пулітцерівської премії Енн Епплбаум, передають Патріоти України.

"В України завжди був шанс позбутися радянського минулого. Кожного разу, коли українці обирають нову владу — у них з’являється і новий шанс. І я сподіваюся, що з цією зміною уряду ви за нього вхопитися.

За останні п’ять років Україна сильно змінилася. Не варто применшувати важливість тих змін, яких домігся Порошенко. Він вивів Україну з надзвичайно небезпечної ситуації в набагато більш нормальний і стабільний стан.

Зараз в українців з’явилася можливість взяти все під контроль і зробити щось. Однак побачити, що з цього вийде, ми зможемо пізніше. Адже зараз занадто рано судити — досі невідомо, які дії буде здійснювати новий уряд.

Ностальгія за радянським минулим небезпечна, але все залежить від того, за чим конкретно люди ностальгують. Якщо представники влади ностальгують за диктатурою, то так — це тривожний сигнал.

Мені здається, люди в Східній Європі нерідко ностальгують за чимось іншим — за відчуттям солідарності, за часом, коли, як їм здається, відбувалося менше злочинів. Можливо, ці позитивні спогади можна використовувати на благо. Подібна ностальгія могла б стати кращим фундаментом для позитивного зростання, ніж бажання швидких змін."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...