"Новий удар по самолюбству: Степанов замість AstraZeneca везе в Україну "вакцину для бідних", - блогер

Українців почнуть масово вакцинувати індійським препаратом Covishield.

Посольство Індії в Києві анонсувало прибуття в Україну 500 тисяч доз вакцини від коронавируса SARS-CoV-1 під назвою Covishield. Саме з нього почнеться масова вакцинація українців від COVID-19. Новину прокоментував відомий український анонімний Telegram-канал "Чорна лампа", передають Патріоти України.

Covishield в Україну привезе особисто глава МОЗ України Максим Степанов. Для цього він вирушив до Індії, де підписав договір з компанією-виробником Covishield - Serum Institute India. "Ці вакцини дозволять Україні почати кампанію громадської вакцинації по всій країні", - йдеться в повідомленні індійського посольства.

Covishield - це індійська вакцина, яка випущена за ліцензією більш відомого препарату - AstraZeneca. "Не до кінця розумію характер відносин між цими компаніями: чи використовують британці і індійці однакові матеріали для виробництва? Чи можуть результати випробувань Айстри поширяться і на Щит? Це ліцензійні ліки або франшиза?" - задався питанням автор "Чорної лампи".

Відповідей на них поки немає. Важливо, що Україна стане однією з перших країн, кому Індія продасть Covishield. "Місяць тому Індія подарувала партії цієї вакцини своїм бідним сусідам. В рамках програми "Сусідство насамперед" її отримали Бутан, Мальдіви, Непал, Бангладеш і М'янма ... Мало хто очікував побачити найбільшу в Європі країну в цьому списку, правда? (... ) Проходити за програмою допомоги бідним країнам - злегка б'є по самолюбству", - написав Telegram-канал.

Він зазначив, що вже пару місяців ходять наполегливі чутки з приводу Covishield. Згідно з ними, Степанов нібито активно лобіює ввезення в Україну саме цієї вакцини.

Важливо додати, що вакцинація в Україні мала розпочатися ще 15 лютого. Однак терміни було перенесено, через що на МОЗ обрушилася хвиля критики. Більшість цивілізованих країн світу вже давно приступили до вакцинації свого населення. Наприклад, в Ізраїлі захист від COVID-19 вже отримали понад 40% населення.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...