"Ничего себе позволить не можем": Жителі окупованого Донецька п'ятий місяць живуть без українських пенсій

У Донецьку і Луганську є заклади, які переводять у готівку українські карти "Ощадбанку". Та після цього у багатьох луганчан і донеччан пенсії блокуються, а відновити їх вартує великих зусиль.

Жителі ОРДЛО терплять фінансові проблеми через те, що багато хто з них не можуть ось уже на протязі п'яти місяців виїхати на підконтрольну Україні територію, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Незважаючи на те, що блокпости на Донбасі вже працюють, перейти з окупованих територій в Україну і повернутися назад - велика проблема, а тому мешканці "ДНР" і "ЛНР" живуть лише на ті виплати, які отримують від "республік".

Журналісти поспілкувалися з жителями Донецька, які зізналися, наскільки важко їм без української пенсії. Донеччани зізналися, що для виїзду з "ДНР" треба отримати спецдозвіл від "влади" "ДНР". Більш того, у людини також повинна бути реєстрація на "той бік". Донеччани не можуть отримати і інші виплати, що приходять їм на карту. Для цього також треба виїжджати за межі "ДНР", щоб скористатися українськими банкоматами.

Один з учасників інтерв'ю - 55-річний інвалід. Він користується прокладками від нетримання, проте зараз чоловік їх не може собі дозволити, тому розрізав ті, що у нього були, на дрібні шматочки, щоб вистачило на більший термін.

Ще одна мешканка Донецька стала менше приймати ліків від діабету, їй доводиться пити менше знеболюючих, які допомагають терпіти біль при гангрені.

"Ні діти не можуть допомогти пенсіонерам, ні пенсіонери - дітям. Пенсіонерам ще треба на лікування, а грошей немає. Ось я з жінкою однією, старенькою, розмовляла. Їй треба лікуватися, треба уколи робити. У неї немає грошей на уколи. Якась то ягода у неї на подвір'ї росте - збере, піде продасть баночку, щоб купити на сьогоднішній день укол. Ось тут, у нас, старенька в нашому домі. Вона ледве ходить. Їй операцію на очах робили, а вона ще миє підлогу в під'їздах, але вона ногами вже не ворушить, а мете, як двірник у дворі. Ось так люди живуть", - зізналася донеччанка Лідія.

За її словами, виплати від "ДНР" погоди не роблять, адже їх все одно не вистачає. Тому донеччани економлять на всьому, набуваючи собі лише те, без чого не можуть дійсно обійтися.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...