"НЗФ на Донбасі готуються захоплювати території після відводу українських сил", - генерал-розвідник

Треба бути готовими до будь-яких нестандартних дій Росії

Микола Маломуж

Помічені в Ростовській області Росії колони танков - це не попередження про напад, а радше спроба налякати Україну міццю російської армії. Про це заявив ексглава Служби зовнішньої розвідки, генерал армії України Микола Маломуж, передають Патріоти України з посиланням на DonРress.

Він підкреслив, що так як тривають переговори по організації зустрічі «нормандського формату», РФ не буде влаштовувати масштабні військові дії і додав: «Зате НЗФ на Донбасі готуються захоплювати території після відводу українських сил».
За його словами, з одного боку Кремль демонструє силу, а з іншого готується до більш активної позиції України в питанні звільнення цих територій. Маломуж уточнив: «Тому російські військові проводять такі заходи, як самі кажуть, превентивно. Таким чином вони демонструють, що готові до бойових операцій. Поки про реальні загрози питання не стоїть. Але така демонстрація виникає періодично - під час загострень або зриву домовленостей. Це може стати приводом для локальної конфронтації, яку ми повинні відслідковувати. Треба бути готовими до будь-яких нестандартних дій Росії».
Крім того, він уточнив, що подібні ротації регулярно проводяться як в ОРДЛО, так і в анексованому Криму: «Але немає свідчень, що плануються якісь масштабні операції. Є секторальні демонстрації сили і техніки, але це локальний формат впливу на нашу сторону. Можливо, вони вважають, що це демонстраційний силовий акт на випередження».

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...