Обережно, підробка: Україну заполонили фальшиві долари

​Гривня зміцнюється і багато українців вирішили запастися валютою.

Але кожна п'ята доларова купюра в Україні є фальшивкою. Про це свідчить статистика асоціації банківських установ. При цьому найчастіше підробляють стодоларові банкноти, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Журналісти розбиралися, де купувати долари і як їх перевіряти.
Катерина Філатова купила п'ять купюр по 20 доларів у вуличному обміннику. І тільки вдома, коли порівняла банкноти, зрозуміла, що одна двадцятка липова. "Всі купюри були щільні, а одна - тонка. Вирішила звернутися до знайомої в банк, щоб перевірити. Виявилася, що двадцятка підроблена. Загалом, п'ятсот гривень коту під хвіст", - розповідає Катерина.
Найвищий ризик купити підробку - в обмінниках. Там чи не половина банкнот фальшиві. "Підроблений долар - гладкий, а справжній - шорсткий. На справжній фарба наноситься рельєфно, ви це відразу відчуєте руками", - говорить банківський експерт Тетяна Пономарьова.

Фахівці нагадують, як ще відрізнити справжні долари від підроблених. Радять звертати увагу на так званий "мікродрук", крім того на справжніх доларах всередині вказано номінал. "Найголовніше - звертати увагу на водяні знаки. Якщо вони є, то долар справжній. Технологію з водяними знаками поки не навчилися підробляти", - зазначає Пономарьова.

Також не слід купувати валюту за підозріло низьким курсом. Найбезпечніший варіант - піти за доларами в банківську установу. Крім того, не слід забувати на касі чек про обмінну операцію.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...