"Обличчя війни": Розстріляна "Таблетка" стала пам'ятником загиблим на Донбасі військовим медикам (фото)

На твердому граніті викарбували імена 65 військовослужбовців-медиків, чиї життя обірвалися на війні з проросійськими бандами.

У суботу, 7 грудня, в Києві на території Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» урочисто відкрили пам'ятний знак «Обличчя війни», передають Патріоти України з посиланням на Факти.

Бойовий санітарний автомобіль УАЗ-3962, який називають «Таблеткою», став пам'ятником військовим медикам, загиблим на Донбасі. На твердому граніті викарбували імена 65 військовослужбовців-медиків, чиї життя обірвалися на війні з проросійськими бандами.

Після вшанування героїв хвилиною мовчання, відкрити меморіал «Обличчя війни» випала честь авторам і ініціаторам його створення - керівнику автомобільної служби капітану Юрію Сліпчук та ветерану АТО Ігорю Сімутіну.

На церемонії відкриття також були присутні начальник медичної служби ЗС України, генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко, начальник госпіталю генерал-майор медслужби Анатолій Казмірчук, особовий склад військового госпіталю, ветерани АТО, волонтери та представники духовенства.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...