Обміління Шацьких озер: Проти волинських чиновників відкрили кримінальну справу

За даними правоохоронців, посадовці Держекоінспекції не оцінили, який вплив на озера має незаконна діяльність підприємств поруч.

Шацькі озера на ВолиніВолинська поліція розслідує дії місцевих чиновників, які могли призвести до обміління Шацьких озер. Дії чиновників на користь могли призвести до різкого падіння рівня води, зокрема в одному з найбільших озер України — Світязі. Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Волинської області, передають Патріоти України.

За даними правоохоронців, посадовці Держекоінспекції не оцінили, який вплив на озера має незаконна діяльність підприємств поруч.

Одне із таких підприємств побудувало неподалік штучні водні об’єкти на орендованій території площею 230 гектарів без відповідних на це документів та здійснює з них водозабір для поливу саджанців лохини на площі понад 150 гектарів.

У прокуратурі наголосили, що посадовці Держекоінспекції навіть не подали до суду для припинення цієї незаконної діяльності.

За цим фактом поліція порушила справу за частиною 2 статті 364 (Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу. У відомстві наголосили, що розслідування перебуває на особливому контролі прокуратури Волині.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...