Обмін полоненими 29 грудня: Стало відомо, хто з українських захисників може повернутись додому

У рамках обміну утримуваними особами, який очікується 29 грудня, в Україну повернуться, щонайменше, 7 військовослужбовців.

Про це повідомило джерело, наближене до процесу переговорів з обміну, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Так, на батьківщину повинні повернутися військовослужбовець 1-ї окремої танкової бригади Богдан Пантюшенко, який потрапив у полон під час операції в районі Донецького аеропорту, Сергій Глондар і Олександр Коріньков з 3-го полку спецназу ЗСУ, що потрапили в полон під час виконання бойового завдання в районі Дебальцевого. Пантюшенко подавав на нагородження орденом "За мужність" 3-го ступеня. Глондар нагороджений у 2014 році відзнакою Міноборони України "За зразкову службу".

До списків на обмін будуть включені нагороджені орденами військовослужбовці 8-го полку спецпризначення Іван Дєєв і Сергій Іванчук, які 5 лютого 2017 року потрапили в полон під час виконання завдання з ведення спеціальної розвідки в певних районах. Іванчука 19 липня 2014 року було нагороджено двома орденами Богдана Хмельницького 3-го і 2-го ступеня за мужність і героїзм при захисті суверенітету і територіальної цілісності України. Дєєв нагороджений орденом "За мужність" 3-го ступеня.

Будуть повернуті українській стороні старші солдати Олександр Геймур і Борис Пундор, які 22 травня 2019 року серед восьми військовослужбовців, згідно з повідомленням штабу об'єднаних сил, рухаючись на вантажному автомобілі в районі населеного пункту Новотроїцьке, відхилилися від визначеного маршруту та потрапили в полон. Геймур нагороджений відзнакою Міноборони України "Знак Пошани".

Поки немає остаточного підтвердження, але можливий також обмін військовослужбовця 16-го мотопіхотного батальйону 58-ї окремої мотопіхотної бригади Романа Фурсова, який потрапив у полон в листопаді 2017 року під час бою поблизу села Кримського Луганської області і деякий час вважався загиблим, і військовослужбовця 14- ї окремої механізованої бригади Юрія Євтушка, якого у травні 2018 року було захоплено ДРГ противника під час висування на передовий спостережний пункт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...