Обшуки в Національному музеї Революції Гідності: Стала відома причина

Обшуки в Національному музеї Революції Гідності санкціоновані судом у межах кримінального провадження про можливе зловживання службовим становищем.

Як розповіли в пресслужбі поліції Києва, обшуки при оперативному супроводі СБУ також проводяться в приміщеннях компанії-генпідрядника та за місцем проживання відповідних посадових осіб, передають Патріоти України.

У поліції заявили, що в процесі досудового розслідування встановлено, що наприкінці 2018 музей Революції Гідності уклав договір на виконання будівельних робіт із однією з компаній. На її рахунок внесли авансовий платіж у розмірі понад 111 мільйонів гривень для виконання будівельних робіт.

"Наразі роботи на зазначеному об'єкті не виконуються. Згідно з актом ревізії, на казначейському рахунку підрядника залишок коштів по об'єкту, за станом на березень 2020 року, становив 9 878 517 гривень. Також виявлено фінансові порушення і в музеї Революції Гідності, що призвело до збитків на суму майже 4 мільйони гривень", – розповіли в поліції.

Проводиться розслідування за частиною 2 статті 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...