"Обслуговуємо українською": Мовний омбудсмен розповів, скільки скарг про порушення отримав за тиждень

За словами чиновника, більшість звернень пов'язані з відсутністю української версії сайтів інтернет-видань та інтернет-магазинів.

Тарас Кремінь

За сім днів функціонування нової норми закону про мову, яка зобов'язує обслуговувати клієнтів українською, Секретаріат уповноваженого із захисту державної мови отримав 195 скарг. Про це у Facebook повідомив мовний омбудсмен Тарас Кремінь, передають Патріоти України.
"До Секретаріату уповноваженого із захисту державної мови надійшло 195 скарг і звернень громадян", - написав 23 січня Кремінь.
За його словами, найбільше скаржаться жителі Києва та області - 74 скарги. Зі Львова прийшло 17 скарг, з Одеси і Харкова - по 12. Найменше звернень надійшло з півдня і сходу.
Більшість звернень пов'язані з відсутністю української версії сайтів інтернет-видань та інтернет-магазинів - 117. Про порушення прав у сфері обслуговування поскаржилися 34 людини; на рекламу на недержмові - 25 осіб; порушення в галузі освіти - чотири; використання чиновниками недержмови - три. Близько 50 осіб звернулися за консультаціями.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...