Очільник Служби безпеки України в порушення чинного законодавства продовжує керувати іспанською комерційною компанією (відео)

У пресслужбі СБУ зазначили, що з цим питанням "будуть розбиратися"...

У голови Служби безпеки України Івана Баканова виявили ще одну керівну посаду. Йдеться про іспанську фірму Nueva Tierra Verde Sociedad Limitada, яка займається комерцією. Відповідне розслідування провели журналісти проєкту "Схеми: корупція в деталях", передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Згідно із антикорупційним законодавством, керувати приватними структурами державний службовець України не може. Однак Іван Баканов з 2015 року займає посаду "administrador único", що означає "одноосібний адміністратор". Таким чином дана особа має повноваження виконувати усі дії від імені фірми.

Вона зареєстрована у провінції Жирона. Статутний капітал фірми - 3000 євро. Вона спеціалізується на зведенні будівель та різноманітних операціях з нерухомістю. З відкритих реєстрів неможливо довідатися, чи діє компанія зараз, оскільки вона не подає річні звіти. Саме це стало причиною того, що фірма у списках податкової інспекції Іспанії значиться як порушник.

Компанія також може отримати штрафні санкції від 1200 до 60 тисяч євро - в залежності від розміру статутного капіталу.

"Засновником компанії виступає кіпрська компанія Davegra LTD, якою володіє Андрій Яковлєв, автор "Студії Квартал-95", де працював Володимир Зеленський до президентства", - уточнюється в сюжеті.

Журналісти також звернулися до Державного реєстру юридичних осіб провінції Жирона, в якій зареєстрована ця компанія. Там запевнили, що фірма діє та не ліквідована. Для припинення діяльності компанія спочатку повинна закрити всі борги.

Як говориться у 25 статті ЗУ "Про запобігання корупції", вона забороняє державним службовцям "входити до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку".

Іван Баканов особисто відмовився окремо коментувати цю інормацію. Проте за даними прес-служби СБУ, іспанська компанія, якою керує Баканов, є ліквідована.

"На аргумент, що в Державному реєстрі Іспанії ця компанія значиться як така, що не ліквідована, а Іван Баканов досі є її чинним одноосібним адміністратором, у пресслужбі СБУ зазначили, що з цим питанням "будуть розбиратися", - резюмували в сюжеті.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...