Одеські чиновники відібрали дочку у батька-одинака через "неправильні" документи

Скандал вибухнув в одеській середній школі № 26, що по вулиці Старопортофранківській, 32.

Під час уроків в один з класів прийшов представник служби у справах дітей та намагався силою відвести ученицю. Дівчинка плакала і кликала на допомогу, навіть кинулася бігти - в інший клас, до брата, за захистом. Всі разом - однокласники, брат, інші хлопці оточили «дядю зі служби», благаючи не чіпати Леру. Про цю шокуючу історію розповіла експатрульний поліцейський, громадський активіст Зоя Мельник, передають Патріоти України.

За її словами, дівчинка - з багатодітної сім'ї. Мама померла два роки тому, батько один виховує п'ятьох дітей. У свідоцтвах про народження чотирьох дітлахів він значиться їхнім батьком, а ось в метрику Лери не вписаний.

«Два роки жили нормально, і ось служба у справах дітей та опіка Приморського району вирішила дівчинку вилучити прямо в школі ... під час уроків! - повідомила Зоя Мельник. - Андрій Аполлінаріевіч зі служби насильно взяв на руки дівчинку, яка без тата не хотіла йти, стала кричати і кликати на допомогу. Її друзі стали бити і кричати на цього співробітника служби, брат дівчинки став кусати його і хапати».

Батько розповідає, що просив дати над дочкою опіку, але його попередили, що не дадуть, тому що він раніше судимий. За словами батька дівчинки, чиновник з міської структури в розмові з ним у присутності дітей вживав нецензурні вирази. «Працівник Приморського відділу служби опіки обзивав і принижував мене при дітях! - обурюється 46-річний В'ячеслав, який виховує п'ятьох дітей. - "Я тебе ви ... у!" - це так в Одесі, в присутності дітей, вчителів, співробітника ювенальної юстиції, каже чиновник з батьком! ..»

В'ячеслав розповів Зої Мельник, що підтвердити батьківство він може виключно за допомогою ДНК-тесту, а це коштує багато тисяч гривень. Таких грошей у багатодітного батька-одинака немає.
«В'ячеслав - нормальний тато, працює в ДЕЗе Приморського району Одеси. Самостійно надстроил над будинком другий поверх і мансарду - їх же в сім'ї багато, а місця - мало. Радіє успіхам своїх дітлахів, зокрема, тим, що вони відвідують секцію боксу», - розповідає регіональний консультант Асоціації міст України Оксана Піднебесна.
Вона повідомила, що разом з директором департаменту освіти і науки міськради Оленою Буйневіч зустрілися з батьком 11-річної Лєри, яку насильно забрали посеред уроків. Поговорили, все обговорили. Дізналися, що «завзяті чиновники» відвезли дитину до притулку на вулиці Терешкової (Київський район міста). Батько був там, але його строго-настрого попередили, що відвідування дозволять лише в суботу-неділю.
«У дівчинки відібрали телефон. Це що за звірства такі, скажіть ?! Навіщо псувати дитині і всій родині життя? Навіщо доводити до того, щоб брат кусав працівника за руки, щоб той не забирав сестру? Дикість, та й годі ...» - обурюється Оксана.
Вона вдячна Олені Буйневіч, яка не пройшла повз цю ганебну історію (хоча не Буйневіч очолює міську службу у справах дітей). «Спасибі за те, що в черговий раз намагаєтеся виправити ситуацію, створену іншими ...» - підкреслює Піднебесна і зазначає, що гроші на генетичну експертизу вже є.

За словами керівника відділу міської служби в справах дітей в Приморському районі Світлани Дорогановой, батько в момент народження Лери відбував покарання в місцях позбавлення свободи, тому був вписаний в свідоцтво про народження зі слів матері. Юридично це означає, що Леру ростила мати-одиначка.

Заступник керівника названого райвідділу Ірина Прокопенко, яка брала участь у вилученні Лери прямо зі школи стверджує, що «вибрали урочний час спеціально, щоб інші діти не бачили те, що відбувається». Заявляє, що зараз дівчинку перевели в іншу школу, батька ознайомили з розкладом і згодом, коли він може відвідувати дитину. За словами Дорогановой, через деякий час Лера відправиться в ліцей-інтернат «Олімпієць». Знову ж таки, без згоди самої Лери.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...