Одеських чиновників підозрюють у масштабній "схемі" з безкоштовними підручниками (фото)

Ціна питання - майже 14 мільйонів...

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) спільно зі співробітниками СБУ провели 16 санкціонованих судом обшуків за місцем роботи і проживання осіб в рамках розслідування кримінального провадження за фактом закупівлі посадовцями Одеської міськради онлайн-підручників, які були у вільному доступі. Про це йдеться в повідомленні пресслужби ДБР, передають Патріоти України.

За попередньою інформацією, 18 червня 2018 року посадові особи Департаменту економічного розвитку Одеської міської ради на підставі недостовірних даних оголосили і провели тендер на закупівлю онлайн-підручників. За результатами тендеру було укладено договір з приватним підприємством і проведено оплату послуг з доступу до підручників на суму 13 млн 900 грн. Приватне підприємство, яке було визнано переможцем тендеру, надало доступ до ресурсу з підручниками, які були у вільному доступі на сайті Міністерства освіти України.

У 2019 чиновники повторно внесли свідомо недостовірні відомості про ефективність реалізації згаданої програми та внесли відповідні зміни до Міської цільової програми підтримки інвестиційної діяльності на території Одеси на 2019-2021 роки з питань фінансування зазначених заходів.

На стадії досудового розслідування встановлено, що фігуранти справи залучали до участі в проведенні тендерів заздалегідь узгоджених учасників, які і забезпечували завищення вартості послуг. Надалі бюджетні кошти привласнювалися шляхом переведення на рахунки підконтрольних підприємств, а в подальшому переводилися в готівку і розподілялися між усіма учасниками схеми.

Досудове розслідування здійснюється за фактом зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...