Одесити б'ють на сполох: Влада заявляє про техногенну катастрофу, що загрожує місту (фото)

Дамба була відремонтована півтора роки тому за кошти бюджету Одеси, але знову протікає.

Частину Одеси може затопити через прорив дамби на Хаджибеївському лимані. У зв'язку з цим жителі Суворовського району, що проживають в безпосередній близькості до дамби б'ють на сполох, передають Патріоти України з посиланням на Думскую.

Також відзначають, що вона була відремонтована півтора роки тому за кошти бюджету Одеси, але знову протікає.

Як повідомив в ході апаратної наради в мерії міський голова Геннадій Труханов, на укріплення дамби витратили 42 мільйони гривень. "Проект робили фахівці, потім підрядна організація проводила роботи. Сьогодні ми маємо інформацію, що дамба знову протікає. Потрібно створити комісію, розібратися, в чому проблема. Чи це через якісь катаклізми, або це прорахунки в проекті, або була допущена помилка при виконанні робіт. Обстежити дамбу з двох сторін і зрозуміти, наскільки серйозні проблеми", - заявив мер.

Також міський голова висловив обурення через те, що до цих пір не визначено статус дамби. "Що це взагалі таке? Дамба або дорога? На чиєму балансі вона знаходиться? Хто повинен її утримувати? Ми довго намагалися отримати відповіді на ці питання, але так і не змогли", - обурився Труханов.

Дамбу через Хаджибеївський лиман побудували в 30-х роках ХХ століття. У 2015 році її почало розмивати і з'явилася необхідність термінового ремонту. У 2016 році ділянку протяжністю 900 метрів з боку селища Усатове відремонтувала компанія "Промбудсервіс", яка перемогла на тендері "Ростдорстрой". Її засновником є кіпрська компанія "Френвер Файненс Лімітед". 2,5 млн виділило місто, решту - область. Тоді фахівці обіцяли, що дамба прослужить ще 25 років, проте вже в 2018 році дамбі знову знадобився терміновий ремонт.

При прориві Хаджибеївської дамби затопленою може виявитися значна частина Одеси, можуть постраждати 42 тисячі осіб. Крім того, може порушитися сполучення між житловим масивом Котовського, де живуть більше 190 тисяч чоловік, і іншою частиною міста, а також сполучення між Одесою і містами Миколаєвом і Херсоном.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...