Одна людина госпіталізована, ще 50 оглядають медики: Хімотруєння в аеропорту "Бориспіль"

Деякий час в аеропорту через надзвичайну ситуацію не працювали термінали.

Після обробки полів у зоні, що належить летовищу, виявили шкідливі речовини. Зокрема, йдеться про аміак. Саме його запах почали відчувати пасажири, які перебували у "Борисполі". Через отруєння аміаком до лікарні потрапила одна людина, ще пів сотні осіб оглянули медики. В "Борисполі" деякий час не працювали термінали, оскільки працівники чекали на висновки фахівців з ДСНС. Про це інформує пресслужба аеропорту, передають Патріоти України.

"У зв’язку з обробкою полів у зоні діяльності аеропорту та навколишній місцевості аміакомісткими речовинами за попередніми оцінками відбулося вивільнення летючих шкідливих речовин", – мовиться у повідомленні.

Пасажирам радили чекати на появу нової інформації та спостерігати за онлайн-таблом аеропорту.

Станом на 21:00 роботу аеропорту "Бориспіль" відновили. Повідомляється, що якість повітря на летовищі відповідає допустимим нормам. Аеропорт "Бориспіль" працює в штатному режимі.

Попри це у коментарях до допису пишуть пасажири. Одні нарікають, що їм не повертають багаж, інші – незадоволені тим, що територію летовища окроплюють "хімією".

Ще одні очевидці пишуть про те, що двох прибиральниць з літака забрала швидка. В них начебто виявили отруєння аміаком.




У ДСНС вже теж прокоментували ситуацію. Там підтвердили інформацію про госпіталізацію, щоправда, однієї людини – співробітника авіакомпанії Sky Up. Проте різкий запах аміаку в столичному аеропорту відчули ще близько 18:00.

"Станом на 20:00 виліт літаків з терміналу F призупинено. Відділенням радіаційного, хімічного та біологічного захисту ДСНС здійснено забір проб повітря для встановлення наявності небезпечних речовин", – звітують рятувальники.

Вони також додають: на погіршення стану здоров’я скаржилися ще півсотні осіб. Їх медогляд проводять на місці.

За результатами замірів фахівці встановили наявність в повітрі аміаку, проте без перевищення граничнодопустимих концентрацій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...