"Одне на всіх і навіть без кришки": У лікарні на Тернопільщині пацієнти з COVID-19 змушені використовувати відро замість туалету (відео)

Хворих не випускають в туалет, який є на поверсі, бо дезінфікувати туалети лікарня не може – немає потрібного обладнання.

У Почаївській лікарні на Тернопільщині пацієнти з COVID-19 не можуть ходити в загальний туалет – замість цього їм у палати поставили відра для випорожнень, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Така ситуація спостерігається у всіх палатах, де лежать хворі. Причому, якщо в деяких стоїть по відру на пацієнта, то в інших – одне на всіх і навіть без кришки.

"Хворих, яких поклали в терапевтичне відділення, не випускають в туалет, який на поверсі. Їм принесли відро для ходіння в туалет на чотирьох чоловік. Без кришки, звичайне залізне відро. І це відро стоїть майже добу, поки санітарка його не винесе", – розповіла пацієнтка.

"Кожен сідає на своє відро. Спочатку я півдня терпіла, а потім вже почала сідати, що ж робити", – поділилася інша хвора.

Санітарка Тетяна Демчук поділилася враженнями колег, які і виносять ці відра. "Мені молодша медсестра і медсестра з паліативного відділення говорила, що їй цей запах вже в горлі стоїть", – Тетяна Демчук, санітарка рентген-кабінету.

Справа в тому, що дезінфікувати туалети лікарня не може – немає потрібного обладнання. Та й взагалі, там не повинні були приймати хворих з COVID-19. Однак спочатку туди прийшов один хворий, від нього заразилися медики, а потім почали надходити і інші пацієнти. Головлікар Богдан Кучер скаржиться, що їх ніхто не питає: чи готова була лікарня для прийому пацієнтів. За його словами, не вистачає взагалі всього і навіть ці відра їм купили волонтери.

"У нас є купа інших проблем – нам потрібно рятувати життя. Як? Нас ніхто не питає. Нікого не хвилює, що медпрацівники хворіють. Нас запитують: скільки надійшло, чим лікуєте, як лікуєте?" – поділився він.

При цьому, головна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук не бачить жодної проблеми. "Вони ходять по палатах і дезінфікують ємності. Це номерна лікарня, яка не має власних очисних споруд. Ось і все. Нічого страшного немає, все добре", – заявила вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...