Одночасно з Сулеймані США намагалися вбити ще одного іранського командира, - ЗМІ

Відомо, що він, як і Сулеймані, керував іранським елітним підрозділ "Аль-Кудс". А загинути військовий мав у Ємені.

У день загибелі іранського воєначальника генерал-майора Касема Сулеймані американські військові мали намір ліквідувати ще одного командира. Відповідну інформацію оприлюднила провідна американська газета The Washington Post з посиланням на низку неназваних офіційних осіб США, передають Патріоти України.

Так, за даними чотирьох американських офіційних осіб, знайомих з історією питання, мовиться про Абдуллу Резе Шахлаї. Він є фахівцем з фінансових питань і ключовим командиром сил "Аль-Кудс", які діяли у Ємені. Крім того, адміністрація США його звинувачує у причетності до цілої низки атак проти американців та їхніх союзників, зокрема в Іраку в 2007 році.

Американські військові все ж завдали по ньому удару, але він до смерті не призвів. За словами джерел ресурсу, ця операція залишається засекреченою досі, щоправда в разі успіх про неї б з’явилася інформація в "ту ж ніч". Водночас співрозмовники ресурсу не виключають ще одних спроб ліквідувати Шахлаї.

Відтак, журналісти видання зауважили, що невдала операція проти Абдулли Рези Шахлаї може вказувати на те, що США проводять більш широкий комплекс заходів проти керівництва іранського Корпусу вартових Ісламської революції, ніж вбивство одного Сулеймані.

Видання нагадує, що США вважають Іран відповідальним за допомогу єменським повстанцям-хуситкам і за поставки їм сучасних озброєнь. Однак, як вважають експерти, за останні місяці інтенсивність авіаударів арабської коаліції, яка бореться з повстанцями, знизилася. Аналогічно й повстанці здебільшого припинили ракетні удари по території Саудівської Аравії.

Проте, The Washington Post підкреслює, що удар по Абдуллі Резі Шахлаї є відхиленням від традиційних параметрів місії військових США у Ємені. Останні, зі свого боку, раніше уникали прямої участі в протистоянні повстанців і арабської коаліції.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...