Одного мільйону замало: Дуда хоче більше українців для Польщі

Протягом 2018 року Польща видала понад 300 тисяч дозволів на працевлаштування громадянам держав – не членів Євросоюзу. Більше за Польщу в ЄС таких дозволів не видавала жодна країна.

Анджей Дуда

Про міграційні ризики говорив польський президент Анджей Дуда в грецьких Афінах під час саміту лідерів країн "Групи Аррайолуш", передають Патріоти України з посиланням на Polskieradio.

В Афінах 11 жовтня зустрічалися лідери 13 країн ЄС із так званої "Групи Аррайолуш" – це неофіційна організація держав, президенти яких не беруть участі в самітах ЄС.

"У нашій країні за різними оцінками перебуває вже понад мільйон громадян України – країни, в якій триває збройний конфлікт. Люди їдуть до нас із надією на краще майбутнє. І ми не закриваємо перед ними кордони", – наголосив Дуда.

На саміті був і президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. Він заявив, що Європа має більше допомагати країнам, із яких їдуть мігранти. Та разом з цим політик підтримав ідею зміцнення зовнішніх кордонів ЄС. Мовляв, економічних мігрантів та біженців треба розрізняти.

Зауважимо, що за підсумками зустрічі в Афінах лідери країн планують ухвалити спільну декларацію, одним з головних акцентів якої буде проблема мігрантів у ЄС.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...