Однокласники почали цькувати дитину: Інтимні фото 13-річної дівчинки потрапили до шкільного чату

Правоохоронці розслідують факт булінгу.

У Херсонській області розслідують факт булінгу в школі. Інтимні фото 13-річної учениці потрапили до шкільного чату, що спричинило цькування з боку однокласників. Зрештою дівчинка закрилася у собі та відмовилася ходити до навчального закладу. Про це повідомляє пресслужба ГУ НП у Херсонській області, передають Патріоти України.

Випадок стався у селищі Новотроїцьке. До правоохоронців звернулася мати 13-річної школярки та повідомила, що над її донькою знущаються однокласники. "Діти створили у месенджері учнівський чат, де принижували дівчинку. Під час перевірки факт кібербулінгу (булінгу із застосуванням засобів електронної комунікації) школярки підтвердився", - розповіли в поліції.

Про те, що у доньки виникли непорозуміння в класі, жінка дізналась наприкінці минулого тижня. Утім, дівчина довго замовчувала свої проблеми. "Ще місяць тому в одній з соціальних мереж з дівчинкою почав спілкуватись хлопець її віку. Під час довготривалої переписки він попросив надіслати її інтимні фото, і вона погодилася. Через деякий час один із однокласників показав дівчині чат у месенджері, куди її запрошено не було. В чаті однокласники висловлювалися на адресу дівчини нецензурною лайкою та надсилали між собою її інтимні фото. Дівчина згадала, що саме ці фото вона надіслала новому знайомому у соціальній мережі", – розповіли правоохоронці.
Після булінгу дитина закрилась у собі, відмовилась ходити до школи та бачитись з друзями. Деякий час батьки дівчини намагалися розібратись у ситуації самостійно, а коли це не допомогло – звернулися до поліції.
Як з'ясувалося, переписку у соціальній мережі з дівчиною вели дві її однокласниці. "13-річні дівчата створили аккаунт хлопчика-підлітка та вели переписку з ученицею. Потім скріншоти діалогів або фотографій надсилали в учнівський чат, де і насміхались з жертви", – розповів начальник ювенальної превенції поліції Херсонської області Віталій Сайфутдінов.
Щодо батьків неповнолітніх кривдниць поліцейські склали два адміністративні протоколи за ст.173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Булінг (цькування) учасника освітнього процесу". З дітьми, які знущалися з однокласниці, провели профілактичні бесіди.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...