Одним миром мазані: Денісова призначила члена ВККС на вимогу одіозного судді Вовка

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк втрутився у призначення членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів за квотою Державної судової адміністрації та офісу омбудсмена.

Про це повідомив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник на брифінгу у п’ятницю, 26 липня, передають Патріоти України.

За його словами, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час призначення члена ВККС врахувала «побажання» Вовка в обмін на скасування трьох протоколів Національного агентства з питань запобігання корупції.

Водночас у розмові з суддею Миколою Сірошем, якого Денісова призначила членом ВККС, Вовк зазначає, що «яйця цієї уповноваженої у нас». Аудіозапис телефонних розмов було оприлюднено НАБУ.

«Є уповноважена з прав людини, яка делегує члена до складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Відносно уповноваженої складаються три протоколи НАЗК, пишуться відповідні позови до Адміністративного суду міста Києва. В ході зафіксованих розмов ми бачимо, що в обмін на позитивне рішення, тобто скасування цих протоколів, на уповноважену з прав людини здійснюється тиск — послуга за послугу. Скасовуються протоколи, і відповідно, підконтрольна Вовку особа делегується у ВККС», — заявив Ситник.

Директор НАБУ додав, що у випадку з Державною судовою адміністрацією голова Зиновій Холоднюк делегував до складу ВККС людину, яка підконтрольна Вовку, в обмін на те, щоб залишитися на посаді після закінчення терміну повноважень. «Там повноваження керівника (Зиновія Холоднюка) закінчилися, пройшов конкурс, є переможець. Але використовується ОАСК, зупиняється проведення конкурсу, забороняється його проведення в подальшому. Це дає керівникові можливість залишатися на посаді», — розповів Ситник.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...