Один з епіцентрів "русской весны": У мережі показали, як виглядає Горлівка на 7-му році окупації (фото)

Перед початком агресії Росії населення Горлівки становило майже 260 000 чоловік. Бойовики стверджують, що зараз – 240 000. Місцеві говорять про близько 125 000.

Радіо Донбас.Реалії показало, як виглядає на 7-му році окупації Горлівка – один з епіцентрів подій “русской весны” 2014-го, передають Патріоти України.

Ця вивіска – з довоєнних часів. Російський банк давно не працює, оскільки банківська система – навіть російська – в ОРДЛО не діє.

А тут насправді зараз працює універмаг:

Ціна проїзду автобусом з Горлівки в Донецьк-80 рублів (це близько 30 грн). Але виїхати можна не пізніше 16 годин, так як місто закривається.

Перед початком агресії Росії населення Горлівки становило майже 260 000 чоловік. Бойовики стверджують, що зараз – 240 000. Місцеві говорять про близько 125 000.

Центральні вулиці міста навіть дещо дивують розмаїттям магазинів. А цей заклад іменує себе пивним рестораном:

Біля входу жінка за прилавком торгує свіжої гарячою випічкою. А зовсім поруч розташований маркет бренду Vitones, в якому продають модне спортивне взуття та фірмовий одяг для всієї родини.

Це звичайний денний час, проте місто виглядає досить порожнім. А після 23-ї й узагалі настає комендантська година.

Напроти Горлівки, на підконтрольній стороні, розташоване селище Зайцеве та місто Бахмут. Шлях туди веде через КПВВ, одне з 4-х у Донецькій області. Пункт пропуску зачинений від початку пандемії (працює на Донеччині лише Новотроїцьке, і те частково. Люди у разі потреби здебільшого їздять в ОРДЛО та назад через Росію). За словами місцевих жителів, в місті вже майже не чути пострілів, як це було раніше, скажімо, ще рік тому.

Курс валют: гривню продають за 2,65. Трохи дорожче, ніж у Донецьку.

Це Богоявленський собор. На його території та навколо висаджено багато сосен і беріз. Сам храм звели перед самою війною, восени 2013-го його освятив митрополит УПЦ (МП) Володимир. Зараз тут проводять заняття недільної школи для дітей, при соборі діють дитячий і юнацький хори, спортивно-патріотичне товариство імені Олександра Невського, проводять біблійні читання. Звісно, це Московський патріархат.

У прицерковному парку дуже чисто, затишно і атмосферно. За словами місцевих жителів, саме тут полюбляють гуляти майже всі горлівчани.

У центрі Горлівки нещодавно зробили ремонт, тепер тут звели фонтан. На зупинці розміщено докладний опис радянських героїв-жителів Горлівки. Тут багато молоді, сім'ї гуляють з дітьми.

Ціни на деякі продукти харчування у Горлівці трохи нижчі, ніж у Донецьку. Наприклад, 1 кг картоплі тут коштує 25 рублів (близько 10 грн.), в той час як в окупованому обласному центрі кіло картоплі не купиш менше, ніж за 30 рублів (12 грн.). Однак, на тлі Донецька Горлівка залишається депресивним містом – як, втім, і решта міст окупованого Донбасу після приходу «русской весны».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...