Один з найбільших у світі дронів здійснив демонстраційний політ (відео)

Дрон піднявшись в повітря над Сицилією, годину літав над водами Середземного моря неподалік від комуни Трапані.

Італійська компанія Leonardo провела перші демонстраційні випробування дистанційно керованого дрона Falco Xplorer з розмахом крил 18,8 м, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Дрон піднявшись в повітря над Сицилією, годину літав над водами Середземного моря неподалік від комуни Трапані.

Повідомляється, що пристрій, оснащений стандартним авіаційним двигуном, може перебувати в повітрі понад 24 годин без посадки на висоті до 9 км і має вантажопідйомність 250 кг.

Апарат розробляється для застосування як в цивільних, так і у військових цілях.Його пропонується використовувати для екологічних спостережень і сільськогосподарського моніторингу.

Також Falco Xplorer можна задіяти для патрулювання і розвідки.Управління дроном здійснюється через супутник зі спеціальною наземної станції.

Завдання оператора - вказувати пристрою маршрут польоту і при необхідності коректувати його, а також відстежувати і аналізувати дані, які передаються його корисним навантаженням.

Окремо підкреслюється, що так як розробка не призначена для того, щоб нести на собі озброєння, вона не підпадає під дію Правил міжнародної торгівлі зброєю (ITAR), тобто її можна експортувати в будь-які країни світу.

Наразі Falco Xplorer проходить серію випробувальних польотів як для перевірки систем самого апарату, так і в рамках процедури сертифікації рішення за стандартами НАТО.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...